UBAT KUAT? APA YANG ANDA KENA TAHU KALAU TAK NAK JADI “LAYU”

UBAT KUAT? APA YANG ANDA KENA TAHU KALAU TAK NAK JADI “LAYU”

UBAT KUAT UNTUK LELAKI MALAYSIA

 

Di Malaysia, anda boleh perhatikan sekarang ini bahawa terdapat begitu banyak produk berkaitan ubat kuat yang berada didalam pasaran.

 

Berbagai jenama anda boleh temukan.

 

Ada yang “claim” bahawa mereka menggunakan bahan-bahan tradisional resepi turun-temurun.

 

Ada juga yang mendakwa mereka telah melakukan kajian yang mendalam sebelum dipasarkan.

 

Ada yang betul dan ada juga yang palsu.

 

Apa yang paling bahaya adalah jika anda tersalah guna ubat kuat yang palsu dalam dakwaannya.

 

Atau ubat kuat tiruan yang tidak menggunakan bahan yang tepat dan diganti dengan bahan lain.

 

Bahan tersebut berkemungkinan besar bakal memberikan kesan negatif terhadap zakar anda.

 

ubat kuat

 

Ubat kuat : Produk kesihatan lelaki

 

Tidak ada salahnya untuk anda menggunakan ubat kuat yang termasuk dalam kategori produk kesihatan lelaki ini.

 

Hal ini kerana zakar anda memerlukan perhatian yang lebih kerana gaya hidup kebanyakan lelaki di Malaysia sekarang ini mampu memberikan kesan yang negatif terhadap zakar dari ketahanan dan saiznya.

 

Faktor yang mempengaruhi kesihatan zakar

 

Banyak faktor seperti corak pemakanan, tabiat merokok, senaman dan beberapa faktor lain lagi yang memberian kesan terhadap kesihatan dan saiz zakar.

 

ubat kuat

 

Aliran darah yang tidak lancar pada bahagian bawah badan juga akan memberikan kesan terhadap zakar.

 

Kebiasannya ubat kuat yang dijual di pasaran akan diberikan bersama-sama dengan cara urutan zakar yang sebaiknya.

 

Jenis Ubat Kuat

 

Ubat kuat jenis minyak pula akan bertindak sebagai minyak untuk memudahkan urutan dan mengelakkan zakar menjadi kesat ketika diurut.

 

Selain itu, ramuan ubat kuat itu juga akan memberikan kesan yang terbaik terhadap zakar apabila sapuan ubat kuat tersebut diserap masuk kedalam kulit.

 

Anda perlu kenal dan tahu jenis serta ramuan yang digunakan supaya anda mendapat ubat kuat lelaki yang selamat.

 

Ramuan ubat kuat yang digunakan didalam mana-mana ubat kuat lelaki di farmasi atau ubat kuat tradisional biasanya mampu untuk menjadikan:

 • zakar lebih besar,
 • lebih panjang,
 • lebih keras, t
 • ahan lebih lama,
 • tidak mudah pancut

 

Dan berbagai khasiat lain lagi yang sangat diimpikan oleh lelaki terutamanya untuk memberikan kepuasan ketika bersama dengan isteri.

 

Siapa yang tak gembira kalau dapat beraksi dengan lebih lama bersama isteri.

 

Malu kalau asyik-asyik lelaki je yang selalu kalah.

 

Tak sampai lima minit dah “tewas”.

 

Jangan rasa benda ni kelakar kerana itulah realiti pahit yang terpaksa ditelan dan dihadapi oleh ramai lelaki.

 

Jika tidak, masakan ubat kuat laki akan mendapat tempat dan permintaan yang sangat tinggi.

 

Salah Faham Terhadap Urut Batin

 

Urut batin sering dikaitkan dengan aktiviti yang tidak bermoral.

 

Sebenarnya, “term” urut tenaga batin ini telah disalahgunakan dan telah menjadi sebati maksudnya seperti apa yang difahami serta digunapakai oleh masyarakat sekarang.  

 

Namun pada hakikatnya, urut tenaga batin lelaki merupakan suatu kaedah urutan yang akan membantu untuk meningkatkan stamina serta membantu lelaki untuk mengawal ejakulasi sekaligus mengelakkan ejakulasi pra-matang.

 

Ia sebenarnya salah satu cara untuk membantu lelaki menjaga kesihatan alat kelamin mereka.

 

Bagi anda yang sudah tahu maksud sebenar urut tenaga batin lelaki sekarang ini, diharapkan anda mampu untuk “educate” rakan-rakan anda supaya tidak lagi salah faham dan tahu bezakan urut tenaga batin dan “urutan” lain.

 

Walaupun urutan ini bertujuan untuk memberi kebaikan terhadap kesihatan dan kemampuan seksual lelaki, jika anda tersalah memilih tukang urut, terdapat beberapa kesan bahaya yang akan anda alami.

 

Didalam satu forum, ada dikongsikan mengenai beberapa kes yang dirujuk di Pusat Perubatan Universiti Kesihatan Malaysia (HUKM), Bandar Tun Razak, Cheras.

 

Kes pertama 

 

Untuk kes pertama, ia melibatkan seorang lelaki yang berusia awal 40-an yang telah dikejarkan ke hospital kerana mengadu dan mengalami masalah zakarnya yang bengkak.

 

Ia bermula apabila lelaki ini mendapatkan khidmat daripada seorang tukang urut kerana dia ingin mengatasi masalah zakarnya yang lembik.

 

Namun, kejadian yang tidak disangka-sangka berlaku apabila lain yang diharapkan, lain pula jadinya.

 

Selepas selesai mendapatkan urutan, dia tidak boleh membuang air kecil dan saluran kecilnya cedera sebagai akibat daripada urutan pada zakar.

 

Selain daripada bengkak, zakar lelaki ini juga memiliki tanda biru dan juga tanda yang menunjukkan zakarnya lebam.

 

Rawatan yang diterimanya memerlukan dia untuk hidup dan membuang air kecil menggunakan getah tiub selama tiga minggu selain turut diberikan ubat untuk membantu menghilangkan bengkak pada zakarnya.

 

Kes kedua 

 

Sama halnya seperti kes pertama tadi kerana mendapatkan khidmat urutan tenaga batin dan bertemu dengan tukang urut yang salah, seorang lelaki terpaksa menanggung derita dan kesakitan apabila kedua-dua buah zakarnya bengkak.

 

Apa yang lebih menghairankan dan menimbulkan tanda tanya pada doktor yang merawatnya adalah, zakarnya bukan sahaja bengkak, tetapi warna kerandut zakarnya juga berubah menjadi hitam.

 

Akibatnya doktor sendiri terpaksa mengambil masa untuk merawatnya kerana doktor tersebut belum pernah berjumpa dengan kes sebegini.

 

Kes ketiga

 

Bagi kes ketiga ini pula, ia melibatkan seorang lelaki yang berusia awal 30-an yang mengalami kesukaran untuk mendapatkan ereksi ketika bersama dengan isterinya.

 

Untuk menyelesaikan masalah ini, lelaki tersebut mendapatkan urutan tenaga batin daripada tukang urut yang salah tetapi masalahnya tetap tidak dapat diatasi.

 

Bagi kes lelaki ini, setelah berjumpa dengan doktor ia bukanlah disebabkan oleh masalah yang berkaitan dengan tenaga batin tetapi disebabkan oleh hubungannya yang agak bermasalah dengan isteri.

 

Hal ini sekaligus menjadikan lelaki ini tidak begitu mempunyai keinginan untuk bersama dengan isterinya.  

 

Apa yang dapat disimpulkan daripada ketiga-tiga kes tersebut adalah, ketiga-tiganya terus mendapatkan khidmat tukang urut tenaga batin tanpa usul periksa dan tanpa mendapatkan khidmat nasihat daripada pakar perubatan yang bertauliah dahulu.

 

Hal ini bertambah buruk apabila mereka berjumpa dengan tukang urut yang juga tidak mempunyai kepakaran yang sebenar dalam bidang urutan tenaga batin.  

 

Mengikut kata-kata yang diuatarakan oleh Perunding Urologi dan Ketua Jabatan Surgeri, Pusat Perubatan UKM, Prof Dr Zulkifli Md Zainuddin, tiada salahnya untuk anda melakukan urutan pada badan anda kecuali jika urutan tersebut dilakukan pada bahagian-bahagian badan yang sensitif seperti zakar.

 

Selain itu, anda perlu juga melihat kepada teknik yang digunakan dalam proses urutan tersebut. Jika ia ia melibatkan proses memicit pada bahagian badan yang lain, maka teknik urutan tersebut tidak bermasalah.

 

Teknik urutan menggunakan ubat kuat

 

Seperti yang telah dinyatakan tadi, kebanyakan ubat kuat jenis minyak akan diselitkan bersama-sama dengan teknik urutan yang boleh dilakukan untuk memberikan kesan yang lebih baik apabila digunakan bersama-sama dengan ubat kuat tersebut.

 

Berdasarkan kes-kes yang telah dikongsikan, anda sekarang dah tahu teknik urutan yang dikongsikan tersebut sesuai atau tidak untuk diamalkan. Sebarang teknik urutan yang melibatkan picitan atau tekanan terhadap buah zakar sebaiknya dielakkan.

 

Buah zakar adalah diantara bahagian badan yang lembut dan sensitif. Jadi, jika tersilap cara, anda merana, isteri sengsara.

 

Ubat kuat lelaki yang diluluskan KKM

 

Ubat kuat tidak terhad kepada jenis minyak sahaja. Ubat kuat juga boleh jadi dalam bentuk minuman herba seperti apa yang telah dilakukan oleh Dr. Azlan dan pasukan penyelidiknya dalam penghasilan produk kesihatan lelaki Teh Herba Khalifah-T.

 

Ubat Kuat

Siapa Dr. Azlan ni? Jom baca sedikit biodata beliau.

 

Dr. Azlan sendiri yang merupakan seorang pakar dalam kajian toksikologi herba dan pemakanan & keselamatan makanan dari Universiti Awam Malaysia.

 

Penyelidik Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Kuantan, Dr Norazlanshah Hazali antara penggerak kepada usaha memartabatkan industri herba.

 

Bermula dari 2005, Dr Norazlanshah atau lebih mesra dengan Dr Azlan yang juga pakar dalam bidang toksikologi, keselamatan dan terapi makanan.

 

Beliau memperolehi lebih 20 geran penyelidikan bernilai lebih RM1 juta iaitu daripada:

 • Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA),
 • Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI),
 • Lembaga Promosi Kesihatan Malaysia (MySihat)
 • dan Kementerian Pengajian Tinggi.

 

 

 

 

Beliau pernah memenangi pelbagai anugerah daripada penyelidikan dan pembangunan produk berasaskan herba di antaranya adalah:

 • Ekspo Teknologi Malaysia,
 • MTE 2011 (pemenang pingat emas),
 • IIRIE 2011 (anugerah khas & pemenang pingat Perak),
 • Teknologi Reka Cipta dan Inovasi Expo,
 • ITEX 2011 (anugerah khas, pemenang pingat emas & pemenang pingat Perak).

 

Dengan mengenali penyelidik yang menghasilkan produk tersebut, anda boleh pastikan samada beliau benar-benar mempunyai kelayakan atau tidak untuk menghasilkan ubat kuat dan berupaya memberikan cara menyembuhkan masalah batin yang terbaik serta selamat.

 

Bukan apa, jika anda perhatikan ramai pemilik produk yang menggunakan sijil “beli” atau sijil palsu untuk memastikan mereka mempunyai gelaran “Dr” pada nama mereka.

 

Hal ini adalah bertujuan untuk melariskan produk mereka dan meningkatkan kepercayaan pembeli terhadap produk mereka.

 

Jangan pelik sebab memang wujud individu-individu sebegini di Malaysia!

Ubat Kuat

 

Ramai yang dah berjaya mendapatkan hasil yang terbaik dan “kepuasan” sebaik sahaja mengamalkan Khalifah-T ini.

 

Nak cerita banyak-banyak kat sini macam tak berapa best. Apa kata kalau anda baca DI SINI.

 

Ramai dah yang berjaya sembuh asbab penggunaan Khalifah-T ni.

 

ubat kuat

 

Tiada jaminan bahawa anda akan 100% sembuh selepas menggunakan Khalifah-T.

 

Ia sekadar ikhtiar sahaja dan terbbukti selamat untuk kesihatan kerana ia merupakan diantara produk yang berdaftar dan lulus Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

 

Bukan senang untuk mendapatkan kelulusan ini kerana KKM sangat menitikberatkan soal keberkesanan dan keselamatan setiap produk.

 

Selain itu, Khalifah-T turut mendaapt anugerah diatas keberkesanan produk yang mereka hasilkan.

 

Khalifah-T juga menerima geran ratusan ribu ringgit untuk menjalankan kajian yang lebih mendalam bagi memastikan ia benar-benar berkesan dan selamat kepada pengguna.

 

Jadi, pastikan anda tak lepaskan peluang untuk baca dahulu apa yang Kahlifah-T tawarkan.

 

Risau kalau anda abaikan kali ni, anda akan kekal menderita dengan masalah batin ni. Pilihan di tangan anda. Kalau anda dah ready untuk berubah, boleh la KLIK SINI untuk baca dengan lebih lanjut mengenai Khalifah-T.

 

khalifah-T

 

ubat kuat

 

Sekian sahaja artikel kali ini berkaitan ubat kuat.

 

Ingat!

 

Jangan tersalah pilih ubat kuat atau terburu-buru nak dapatkan khidmat urutan batin kerana risau anda bukan jadi makin kuat tapi jadi makin “lembik”.

 

Silap haribulan boleh terus “layu”!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.